חיידק קולי בשתן לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/12/2010 | 13:45 | מאת: מיכל

שלום, החל מלפני שבועיים בתי בת השנה חולה, בתחילה היא השתעלה חזק מאוד, שיעול נבחני. ניגשתי לרופא הילדים שהמליץ על אדים ורשם סירופ לשיעול פרופיטן ונתתי לה 2.5 מ"ל למשך חמישה ימים. לאחר מספר ימים היא העלתה חום והיה לה חום גבוהה, ניגשתי שוב לרופא, זה היה לפני ביום ראשון והרופא לא נתן טיפול אלא נתן הפניה לבדיקת שתן שאני הוצאתי לה בבית ואמר שאם יש לה עדיין חום עד יום ג' האחרון לשוב אליו.וכך היה. כששבתי אליו הוא רשם אנטיביוטיקה זינט. 3 מ"ל פעמיים ביום. רק היום, ברגע זה ממש, אני רואה תשובות של בדיקת השתן עם הבחנה של חיידק קולי. השאלה האם בשבועיים הללו כפי שפירטתי לעיל, כשהילדה עם חום גבוהה (לא כל התקופה כמובן) האם לא איבדתי זמן יקר לטיפול בחיידק בשתן? האם יכול להיגרם נזק כגון הצטלקות לכיליה? אשמח לדעת תשובה על מנת להפיק לקחים לעתיד כי זאת פעם ראשונה שנתקלתי בתופעה זו אצל תינוקת. יש לי בת בגיל 5.5 ואני בהריון עם בת נוספת. האם לדבר עם המטפלות במשפחתון אולי הן לא מחליפות טיטול עם צואה בצורה שבה צריך לעשות זאת? תודה מראש. מיכל

ההמלצה החשובה ביותר הינה בכל מחלת חום לבדוק בדיקת שתן לכללית. החיידק מגיע לשתן לא בהכרח בזיהום עולה מהצואה אלא לעיתים מהדם. קיימת חשיבות לבדוק שאין רפלוקס כלייתי , וכן יש חישיבות לבצע מיפוי כליות בשאלת הצטלקויות. לא נראה כי הזיהום בכלייה הינו במהלך כל השבועיים החלפו , אך להבא החשוב ביותר הינו לבדוק שן בכל מחלת חום.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה