טנסמיה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/12/2008 | 10:30 | מאת: אסנת

בוקר טוב אצל בני בן השנה גילו טנסמיה עפ"י בדיקות דם רציתי לדעת יותר על מחלה זו הבנתי שהוא יצטרך לבדוק שבת זוגתו לעתיד לא נושאת מחלה זו גם כן. כמו כן מחלה זו בעה מעדות המזרח??

אסנת שלום , השם הוא טלסמיה - זוהי מחלה גנטית אשר גורמת ליצור כדוריות דם מעט שונות אשר נהרסות ביתר קלות. המחלה הינה גנטית ויש שכיחות גבוהה יותר של המחלה בקרב עדות המזרח . הנשאות איננה מהווה מחלה קשה - אך במידה ושני ההורים נשאים קיים סיכון למחלה קשה יותר לפיכך יש צורך לבדוק את התינוק שיוולד לבנך. בכל אופן - כעת אין מעקב או טיפול נדרשים - בהילל יפה קיימת מרפאה המטולוגית ילדים בה תוכלי לערוך מעקב , טיפול והסבר המשכיים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה