ילדה בת שנתיים שלא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/05/2010 | 09:56 | מאת: י.

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחודש שנולדה פגה במשקל 1.5 קילו. מגיל שנה היא הפסיקה לעלות במשקל בצורה תקינה (היא גם אוכלת כמויות מאוד קטנות של אוכל) וכיום היא שוקלת 8 קילו וכמובן מתחת לכל האחוזונים בטבלאות הגדילה. בנוסף, היא לא הולכת בכוחות עצמה (רק עם יד או הליכון) אלא עדיין זוחלת. מבחינת דיבור - היא מדברת יפה מאוד. אחרי שכמה רופאים ראו אותה והמליצו על אשפוז לצורך בדיקות, אנחנו מאשפזים אותה מחר בבי"ח. רציתי לשאול איזה בדיקות אינ אמור לדרוש מהרופאים לעשות לה. אני רוצה לציין שהיא עברה בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וכן בדיקות הדם הבסיסיות שלה תקינות. רופאה במכון להתפתחות הילד אמרה שהחולשה שלה וזה שהיא לא הולכת לא נובע מהרזון שלה ואולי יש בעיה בשרירים וצריך לעשות לה ביופסיית שריר. בכל מקרה, רציתי לדעת איזה עוד בדיקות לדרוש שיעשו לה בבי"ח כדי שהאשפוז לא יהיה לחינם. תודה.

אני ממליצה לשאול את הרופאים באשפוז על כיוון הבירור, לא נראה לי שיש צורך לדרוש בדיקות מסויימות מראש.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה