צהבת B חיסונים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

08/09/2015 | 22:14 | מאת: טל

בס"ד שלום ד"ר אני בן 35 ב ספטמבר 2007 קבלתי מנה ראשונה של צהבת בי ולא הלכתי לעשות השלמה מנה נוספת קבלתי בספטמבר 2010 וגם כן לא הלכתי לעשות את הזריקה השנייה כעבור חודש אתמול בקרתי במרפאת המטיילים ונאמר לי ששני החסונים הללו לא שווים וכאילו לא עשיתי כלום כי לא באתי להשלים לא מנה שנייה ולא מנה שלישית עשו לי במקום שוב מנה וקבעו לי לעוד חודש מנה נוספת שחזרתי הביתה שמתי לב בפנקס חיסונים ולא יודע אם הרופאה שהייתה שם שמה לב שגם באוקטובר 2011 קבלתי מנה נוספת של צהבת בי והאחות סימנה אותה כמנה שלישית .. ( כלומר מנה ראשונה 9/2007 שנייה 09/2010 שלישית 10/2011 ואתמול 9/2015 את המנה החדשה שבגלל שלא שמרתי על השלמות החשיבו לי אותה כראשונה ) האם החיסון שעשיתי היה מיותר ואם כן זה מסוכן או שזה בסדר כי הרי ההפרש מהחיסון קודם לזה שמתי לב שהיה הוא שנה ולא חודש ומאז ועד היום עברו 4 שנים אודה לעזרה תודה

אין נזק במתן מנה נוספת מעל המנות המומלצות למעט העלות. אין צורך ביותר מ 3 מנות ופער הזמנים אינו מצריך חידוש של סריית החיסונים לסיכום: אתה מחוסן כנגד צהבת B ואין צורך במנות נוספות מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

09/09/2015 | 18:34 | מאת: טל

שלום ד"ר טוב לדעת שגם אם יש הפרש כזה בין מנה למנה החיסון תופס והנוגדנים קיימים אז אין לי צורך לעשות את ההשלמה של עוד חודש ? לאור האמור לעיל ? תודה

מנהל פורום רפואת מטיילים