האם להתחסן חיסון חוזר נגד חצבת ושעלת

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

09/09/2019 | 12:22 | מאת: מיכה

שלום. אני יליד ישראל שנת 1942. בתכניתי לנסוע לפילדלפיה ארה ב בינואר הקרוב לחורף הקר מאד למשך 10 ימים. אשהה שם בדירה עם נכד תינוק בן 3 חדשים והוריו. הם בקשו ממני להתחסן נגד חצבת ושעלת כדי לא להוות סיכון לתינוק שעוד לא יהיה מחוסן. בבדיקת רמת נוגדנים נמצא שיש לי חיסון חצבת פעיל, וחיסון שעלת 20.7 IGA (נורמה 0-10) גבוה ו IGG נמוך 13.7 (מינימום חיסון 40). שאלתי היא האם עלי להתחסן שנית נגד חצבת ושעלת? האם אין בכך סיכון בגילי (77) ובהתחשב בעובדה שכמעט כל חורף, למרות שאני מתחסן נגד שפעת, אני מקבל אחד מהבאים - שפעת, ברונכיט, שעול ליחתי כולם מלווים בחום. אציין כי הומלץ לי באשר לשעלת חיסון BOOSTRIX שהוא למעשה דיפטריה טטנוס ושעלת אם לא בוצע ב מהלך 5 השנים האחרונות. חוסנתי במרץ 2017 באנטי טטנוס בשל שריטות מנפילה על מעקה ברזל. אודה לחוות דעתכם והמלצתכם. תודה מיכה

אין לך צורך באף אחד מהחיסונים האלו חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים