טיול לתאילנד וחיסון טטאנוס ויטפוס הבטן

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

09/03/2019 | 09:25 | מאת: גלי

שלום, אני טסה לתאילנד כשאהיה בשבוע בין 17 לשבוע 20 , במרפאת מטיילים הומלץ לי לעשות טיפוס הבטן וטטאנוס. רופא הנשים שלי אמר לי שטטאנוס בהריון צריך לעשות רק משבוע 27 בכדי שייגן על העובר ומבחינת העובר זה לא יהיה אפקטיבי אם אתחסן עכשיו. האם זה בסדר שאני אעשה את החיסון גם עכשיו (שבוע 15) וגם בשבוע 27? ולגבי טיפוס הבטן האם שטוח לעשות התקופת ההריון. תודה מראש

נסיעה לעולם שלישי בעת הריון מהווה סיכון בריאותי הן מההיבט של רמת הגיינה , מחלות המועברות בעקיצת יתושים והן מבחינת רמה נמוכה של שירותי רפואה. הרבה יותר חשובים טיפוס הבטן וטטנוס הוא החיסון כנגד צהבת A - רק מי שנולד לאחר 1998 קיבלו בישראת את החיסון. האם את מחוסנת? מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

10/03/2019 | 13:14 | מאת: גלי

כן, אני מחוסנת לצהבת . החיסונים שחסרים לי זה טיפוס הבטן וטטאנוס

מנהל פורום רפואת מטיילים