חיסון טטנוס וטיפוס הבטן להודו

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

22/10/2017 | 11:50 | מאת: לימי

שלום דוקטור, אני בת 65 ומתכוונת לנסוע בתחילת ינואר להודו הקלאסית ,בטיול מאורגן למשך שבועיים. שאלותיי: 1. התחסנתי בחיסון טטנוס(DT בתאריך 3.4.13. כלומר תוקף הטטנוס לפגיעות חמורות (טוב רק ל-5 שנים?)יסתיים 3 חודשים לפני נסיעתי להודו.האם כדאי שוב להתחסן? 2. התחסנתי בחיסון נגד טיפוס הבטן לפני 2 שנים. האם להתחסן שוב?(אם אני זוכרת נכון, פעם נאמר לי , שיעילותו 2-3 שנים. הכונה שהמחמירים אומרים שנתיים?) 3. האם דרושים חיסונים נוספים? אני מודה לך מראש

ממליץ על מנה נוספת של חיבון כנגד טיפוס הבטן. האם רץקיבלת שתי מנות של צהבת A?

22/10/2017 | 19:07 | מאת: לימי

תודה רבה על תשובתך. אם כך , אין צורך בחיסון נגד טטנוס? למרות שעוד 3 חודשים יחלפו 5 שנים, מאז קבלתו?

מנהל פורום רפואת מטיילים