חיסון לצהבת B לקראת נסיעה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

08/04/2017 | 13:51 | מאת: נגה

הבן, בן 22, יטוס להודו בעוד שבועיים וחצי, יהיה גם בקמבודיה, לאוס, ויאטנם, תאילנד, פיליפינים, סה"כ כחצי שנה. התחיל סדרת חיסונים במרפאת מטיילים לפני כ-10 ימים (2 מנות בינתיים) החיסונים שנרשמו לו לא כוללים צהבת A ולא צהבת B, שכן בתור חייל קרבי קיבל צהבת A לפני כ 3 שנים, ו-B קיבל 3 מנות כשנולד ותוך חצי שנה. בבדיקת דם שעשה לפני כמה ימים (לאחר החיסון הראשון), קיבל תוצאה ל- HEPATITS A POSITIVE, כלומר להבנתי, יש נוגדים לצהבת A, ואכן אין צורך להתחסן. לצהבת B: התוצאה: HEPATITIS B: NEGETIVE 2.00 - לפי מה שקראתי זה אומר שלמרות שקיבל את החיסון בינקות, הוא אינו מחוסן (מתחת לנדרש 10.00). אך אולי נשאר זיכרון חיסוני, למרות הערך הנמוך... מה בפועל צריך לעשות עכשיו? האם תגבור של חיסון דחף לצהבת B? האם אין צורך לעשות כלום בגלל הזיכרון החיסוני? - כאמור, הוא טס בעוד שבועיים וחצי, ואין הרבה זמן... תודה וחג שמח

הדרך הנכונה היא להמשיך את הבירור במרפאת המטיילים שבה החל את החיסונים ולהגיע עם הפנקס ותוצאות המעבדה האחרונות. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים