סטטינים וקיו

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

28/12/2009 | 19:04 | מאת: פנחס

ד.נ. במאמר "Q10 in CVD", מאת S.Peppe et al, שפורסם בכתב העת מיטוכונדריון (2007, S167-S154), נכתב שהשפעות שליליות של פחיתת קיו 10 כתוצאה מסטטינים דווחו במישור מיטוכונדרי אך לעיתים רחוקות במישור קליני. וכאשר הן מתרחשות, ניתן לתקנם ע"י תוסף קיו 10. איזו משמעות מעשית, מבחינה בריאותית, גם אם לא קלינית, יש לדיווחים כנ"ל לגבי השפעת סטטינים, מחד, והתוסף קיו 10, מאידך? פנחס

שלום פנחס אין עד היום בספרות הקלינית המקצועית עדויות מוכחות לנזק כלשהיא שנגרם כתוצאה מטפול בסטטינים מבחינת רמת Q10. אין גם עדויות ברורות לכך שטפול ב Q10 משנה משהו מבחינה קלינית. אמפירית ישנם דווחים אינידיבידואליים על שפור בכאב השרירים במטופלי סטטינים,אבל כאמור ללא הוכחה. ד"ר וולפוביץ

31/12/2009 | 16:17 | מאת: פנחס

ד.נ. בסדר, אבל מה זה "השפעות (שליליות) במישור מיטוכונדרי", בהקשר לנ"ל? שנה טובה. פנחס

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול