בדיקות דם - שומנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

07/09/2009 | 20:38 | מאת: אביחי

שלום רב בתוצאות בדיקות דם שקיבלתי לפני כשבועיים מופיעים הערכים הבאים (בהתייחס לשומנים): TRIGLYCERIDES - 291mg/dl CHOLESTEROL - 194mg/dl CHOLESTEROL HDL - 37 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc - 98.1 mg/dl NON-HDL-CHOLESTEROL 156 mg/dl (כל שאר תוצאות של הבדיקות דם הן תקינות). *בבדיקת דם אחרונה (לפני כ 4 שנים) כל התוצאות היו תקינות (כולל ההשומנים). הנני בן 28 בריא וללא תלונות, מעשן כ 3-5 סיגריות ליום במשך 7-8 שנים, (עם הפסקה של חצי שנה, פעמיים במהלך השנתיים האחרונות), משקלי 94 ק"ג, גובהי 186 ס"מ, ל"ד 110/60, דופק 70. יש לציין כי אבא שלי סובל מכולסטרול גבוה ועבר התקף לב בגיל 62. אני משתדל לאכול נכון (בהתאם להמלצות של דיאטנית) מגיל 17. כמעט ואינני עוסק בספורט (עובד לא בעבודה פיזית). 1. ברצוני לברר עד כמה מסוכנות רמות הטריגלצירידים והכולסטרול הגבוה שיצא בבדיקה בגיל זה, והאם כדאי לפנות (בגילי) לטיפול תרופתי או שאפשר לפנות בשלב זה לטיפול אלטרניטיבי (כגון אומגה 3 או/ו צמחי מרפא/תרופות מצמחי מרפא) עם שילוב של פעילות גופנית ? 2. כמו כן רציתי לברר האם ניתן לבצע בדיקות נוספות לבירור הסיבה לעליית הכולסטרול או שמדובר בגנטיקה ותו לא ? אודה על תשובתך, בתודה מראש אביחי

שלום אביחי אכן ההפרעות בשומנים הן אכן גנטיות. הבעיה אצלך היא רמת טריגליצרידים גבוהה ורמת HDL ("כולסטרול טוב")נמוכה. הערכים שלך גבוהים במידה לא רבה ויתכן וניתן לתקנם ע"י דיאטה מתאימה.אז אני קודם כל ממליצה לך לפנות לדיאטנית מוסמכת (מה שקבלת בגיל 17 עלול להיות כבר מיושן....)ולנסות להקפיד על הדיאטה כמה שיותר ע"מ לתקן הנ"ל. במידה והדיאטה לא תספק ניתן לשקול טפול תרופתי. אגב אומגה 3 במנונים גבוהים מורידה רמת טריגליצרידים. כמובן שרצוי לדאוג לשפור המצב הכללי. עליך להפסיק לעשן וכן רצוי מאד לשלב פעילות גופנית רוטינית בחיי היומיום. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המשפחה ולתאם עמו הטפול המתאים. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול