עלות-תועלת של סטטין

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/09/2009 | 23:27 | מאת: רונן

ד.נ. מהו הידע המעודכן באשר לנזקים העלולים להיגרם ע"י סטטינים (למשל פראווסטטין) לאנשים בני 70+ (גברים ונשים), ובאשר לתועלתם וכדאיות נטילתם למרות הנזקים הללו? תודה. רונן

שלום רונן לכל התרופות יש פןטנציאל לתופעות לואי וכך גם הסטטינים שתופעות הלואי השכיחות שלהן (שג"כ ס"ה נדירות) הן הפרעה בתפקוד הכבד והשריר-ובד"כ הפיכות. מכיון שיש הוכחות חותכות לכך שתקון ההפרעות בשומני הדם מוריד שכיחות תחלואה ותמותה ממחלות לב/כלי דם הרי שבאופן עקרוני אין וכוח על פוטנציאל התועלת. כמובן שאינדיבידואלית לגבי כל פציינט יש לשקול בכובד ראש האינדיקציה לטפול מול השפעת התרופות וכו. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול