כולסטרול וויטמין B12 גבוהים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

06/10/2014 | 21:11 | מאת: אביבה

שלום רב, אני בת 42 ולוקחת יותר מעשור ליפיטור לכולסטרול גבוה, אני מאוד רזה ושומרת על מה שאני אוכלת, אך לשני הורי יש כולסטרול גבוה. על דעת עצמי החלטתי להפסיק לקחת ליפיטור לפני קצת יותר מחודש כדי לראות מה מצבי בלעדיו. ללא קשר היה לי חוסר בברזל שבעקבותיו לקחתי כשנה טביליות ברזל בצורה יומית. הבוקר עשיתי בדיקות דם שבו כמובן ראיתי שהכולסטרול שלי גבוה (249), אבל מה שמדאיג בנוסף הוא תוצאות ויטמין B12 שיצא מאוד גבוה 1053. האם יתכן וזה בגלל שלקחתי למעלה משנה ברזל ? והאם ישנו קשר לעליית הכולסטרול שלי שמעלה את ויטמין B12 ?

שלום אביבה אינני יכולה להתיחס לשאלותיך בענין הכולסטרול משום שלא פרטת מספיק ערכי השומנים כלם (LDL HDL וכו) וכן פרטי מצבך הרפואי. לגבי ברזל וויטמין B12-אינם קשורים ישירות לכולסטרול ואינם בתחום פורום זה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול