תוספי סידן, האם חלק מהסידן שוקע בעורקים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

12/09/2014 | 09:44 | מאת: עמית

יש לי טרשת עורקים ,הסטטינים גורמים לי לפציקולציות בשוקים והתקפי התכווצויות מאוד כואבות בשוקים, האם יש מחקים שהניאצין יעיל לטרשת עורקים ,האם תופעות הלואי של הניאצין משמעותיות? בנושא לא ברור , יש מקומות הכותבים שהוא בעל תופעות לוואי קלות , יש מקומות המציינים שהוא בעל תופעות לוואי חמורות? בנוסף אני צריך כנראה ליטול תוספי סידן , אך יש לי הסתיידות עורקים ואני חושש שחלק מהסידן יצטבר בעורקים , האם החשש נכון ואם כן ,איך ניתן למונעו

שלום עמית תופעות הלואי הכי שכיחות של ניאצין הן הסמקה ותחושת חום בעקר בפנים וכן עליות קלות ברמות הסוכר. עדין אין בטחון ע"פ מחקרים רבים שאכן מעבר לתקון רמות השומנים בדם ניאצין תורם גם להורדת תחלואה ממחלות הקשורות בטרשת עורקים. לגבי "הסתידות עורקים", היא נגרמת מגורמים שונים והקלציום הנלקח כתוסף מזון לא תורם לכך תרומה ישירה ומסוכנת. בכל מקרה יש לבדוק היטב אם אכן יש צורך בתוסף מזון זה ואם כן יש ליטול אותו במנון הכי נמוך הנדרש. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול