טריגליצרידים גבוהים לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

09/08/2014 | 17:30 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, ביתי בת 12 סובלת מזה מספר שנים מטריגליצרידים גבוהים. רופא המשפחה היה בדעה שהרמה לא גבוהה ושרק תעשה ספורט ותוריד מתוקים וחטיפים. הילדה בעלת עודף משקל. האב סבל בעבר מרמה גבוהה של טריגליצרידים. בבדיקה האחרונה לאחר צום של 12 שעות היה 238. רופא הילדים התייעץ ואמר שכרגע 3 חודשים ספורט ולהוריד מתוקים ושוב בדיקה. מה דעתך?

שלום רב אכן לילדה יש כנראה נטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים, אבל 238 הוא בהחלט ערך לא מאד גבוה וההמלצה העקרית היא ללמד את הילדה לאכול קצת אחרת כדי להוריד רמה זו ובעקר לא להעלותה. ממליצה להוועץ בדיאטנית מוסמכת לענין הדיאטה ולבדוק רמות שומנים פעם בשנה. קיים סכוי מצוין שספורט ודיאטה יתקנו הבעיה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול