כולסטרול +כולסטרול רע+כולסטרול NON HDL= גבוהים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

17/11/2013 | 13:10 | מאת: אורית

שלום רב ! אני בת 60 אודה לך מאוד על התיחסותך לתוצאות הבדיקות כולסטרול- 266 כולסטרול רע - 194 NON HDL כולסטרול - 216 כולסטרול טוב- 50 טריגליצרידים -109 עושה התעמלות,שומרת על תזונה,האם מומלץ לקחת 20 מ"ג סטטינים או לנסות דיאטה קודם+תוספי מזון אשמח לדעת אילו תוספים-כנראה זה גנטי- האם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות כמו בדיקת כבד שומני או לא. תודה רבה.

שלום אורית קודם כל, הנטיה לכולסטרול גבוה ברוב המקרים הינה מולדת. כדי להחליט מה ערך המטרה מבחינת הכולסטרול, אנחנו משקללים נתונים רבים (מחלות רקע ספור משפחתי ועוד). אמנם רמת הכולסטרול שלך גבוהה, אבל מכיון שלא פרטת הרקע הרפואי לא ניתן לקבוע מהו הערך עבורך. בכל מקרה יש לך כולסטרול גבוה אשר הטפול בו אמור להיות משולב-דיאטה , פעילות גופנית ותרופות. תוספי מזון מורידים הכולסטרול רק בכ 10%. ממליצה לפנות לרופא המשפחה ע"מ להתאים הטפול האופטימלי עבורך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול