ck גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

28/06/2011 | 09:19 | מאת: לייבוביץ

אני לוקח שנתיים ליפיטור 80 מג .בדיקת ck 1600 האם צרוף סטטין עם איזיטרול זה פתרון.? הרופא אמר משהו שהאיזיטרול פחות מסייע להפחתת הטרשת בעורקי הלב מאשר הסטטינים. האם זה נכון?

שלום לייבוביץ לא פרטת מספיק כדי שאוכל לענות על שאלתך הראשונה. אכן נכון שסטטינים עלולים לגרום לעליה ב CPK. לגבי שאלתך השניה, הוכח לגבי סטטינים שמעבר להשפעתם על רמות שןמנים בדם, יש להם השפעה מיטיבה על כלי הדם גם בתחומים אחרים ולכן מועדפים כטפול ברמות גבוהות של שומנים. לגבי איזיטרול אין עדין הוכחות כאלה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול