תרופה לקיצור מחלת השפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/02/2002 | 00:20 | מאת: אלעד

אני חולה בשפעת כבר בפעם השניה בחודש האחרון. שמעתי שיש תרופה המסוגלת לקצר את תקופת המחלה. (Tamiflu) האם ידוע לכם מה יעילותה ומה מחירה? (שמעתי שהיא יקרה). השפעת החלה אצלי אתמול. בתודה מראש, אלעד.

שלום אלעד, קיימים מספר תכשירים המקצרים את מהלך השפעת (בהנחה כי המחלה ממנה אתה סובל היא באמת שפעת ולא מחלה נגיפית אחרת "דמוית שפעת"): אחד מה"ישנים" קרוי AMANTADINE והוא יעיל רק נגד שפעת מסוג A (שהוא הסוג השכיח ביותר), ואחד מה"חדשים" קרוי OSELTAMIVIR (או בשמו המסחרי טמיפלו) היעיל גם נגד שפעת מסוג B, הוא יקר מאד (את המחיר תוכל לברר בכל בית מרקחת) וכדי ל"הנות" מהשפעתו יש לקחת אותו או כטיפול מונע (למשל לאחר מגע עם חולה שפעת) או מוקדם בתחילת המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות