שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2004 | 15:41 | מאת: לימור

שלום רב, אני סובלת מהרפס זוסטר (לפי אבחנת רופאת המשפחה), ויש לי מספר שאלות: 1.הייתי רוצה לדעת האם השלבקת החוגרת עלולה להדביק במגע (את האדם עצמו)? 2.אם כן, האם ישנו מצב בו תועבר לוגינה וליצור שם הרפס וגינאלי (אני יודעת על היותם 2 סוגי הרפס, אך האם אחד יכול להפוך לסוג שני ולהיפך)? 3.האם שטיפה במים וסבון מספיקה? אם לא במה עלי להשתמש ע"מ למנוע הדבקה? 4.כמו כן, קיבלתי מרשם לפוליקוטן (טבעקוטן) מרופאת המשפחה, בעלון השימוש רשום שאינו מיועד להרפס, האם להשתמש במשחה לפי עצת הרופאה בכל זאת? לתשובתכם המהירה אודה, לימור.

שלום לימור, 1. הדבקה כזאת איננה סבירה. 2. גם הדבקה כזאת איננה סבירה. 3. יש לשמור על אזור הפריחה נקי (כדי למנוע זיהום חיידקי משני), ומים וסבון צריכים להספיק לצורך כך. 4. אני לא רואה הצדקה להשתמש במשחת TEVACUTAN (המיועדת לטיפול בזיהומים פטרייתיים וחיידקיים של העור) באזור בו יש הרפס (שהוא נגיף). הרבה בריאות אפי

16/07/2004 | 22:31 | מאת: לימור

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה, והייתי רוצה לדעת על איזו תרופה היית ממליץ? תודה ושבת שלום, לימור

מנהל פורום מחלות זיהומיות