הפטיטיס בי שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2002 | 21:37 | מאת: בתיה

האם אצל נשאי הנגיף הפטיטיס בי חייבת להתפתח דלקת בשלב מסוים בחיים, או שיש אפשרות שהם ישארו נשאים ללא כל התפרצות המחלה. מה הסיכוי באחוזים שנשאי הנגיף יפתחו דלקת כבד? מה על נשא הנגיף לעשות מעבר לבדיקות דם תקופתיות? תודה

שלום בתיה, נשאי הנגיף הפטיטיס בי (HBV) אינם חייבים, בהכרח, לפתח מחלת כבד וחלקם אף יתגברו על הנגיף בכוחות עצמם והוא ייעלם מדמם ומכבדם. לגבי אחוזים- כ 5% מכלל החולים המבוגרים בדלקת כבד חריפה מפתחים מצב של נשאות כרונית, ורק כ 20% מהם- שחמת הכבד וסיבוכיה, כך שהסיכוי הוא בסך הכל לא גדול (בילדים- המספרים הרבה פחות טובים). מעבר לבדיקות דם תקופתיות מומלץ להיפגש- לפחות פעם אחת- עם רופא מומחה למחלות כבד, היות וכיום יש טיפול אנטי נגיפי יעיל למחלה זו, המקטין עוד יותר את הסיכון לסיבוכיה, וכדאי לך לבדוק אם את מתאימה לטיפול זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות