Hepatitis b

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/05/2002 | 10:02 | מאת: שירלי

שלום! אבי נדבק בוירוס Hepatitis b ואנחנו בני הבית אמורים להיבדק מחשש להידבקות. איך נדבקים מהוירוס הזה? האם שתייה מאותה הכוס יכולה להדביק? האם בשירותים אפשר להידבק? אם תוכל לפרט לי אשמח מאוד בתקופה האחרונה אושפז אבי בבית חולים (בעיות לב) יכול להיות שבמסגרת אישפוז נדבק? תודה

שלום שירלי, בעבר הייתה דרך ההדבקה השכיחה בהפטיטיס בי (HBV) מתרחשת בזמן מתן עירויי דם, או עקב שמוש רב פעמי במזרקים בבתי חולים- אך כיום כל מנת דם נבדקת לנוכחות הנגיף, ובבתי החולים משתמשים בציוד חד פעמי למתן עירויים וזריקות- ולכן לא סביר כי אביך נדבק במהלך אישפוזו (אם כי דבר זה בהחלט אפשרי). צורות העברת הנגיף מאדם לאדם כיום הם בעיקר מאם לעוברה במהלך הריון ולידה, במהלך מגע מיני, או ע"י שימוש במחטים משותפות אצל מזריקי סמים- כולם גם כן לא כל כך רלוונטיות לאביך, כך שאני חושש שהוא ייצטרף לסטטיסטיקה של אותם כ- 50% מהחולים במחלה שאצלם אין אנו יודעים את סיבת ההדבקה. לגבי שאר בני המשפחה- אם אתם לא מחוסנים, כדאי לנצל את ההזדמנות ולהתחסן נגד הנגיף, ובינתיים- להשתדל להימנע ממגע עם חפצים שבאו במגע ישיר עם נוזלי גופו (כגון- סכין גילוח בו הוא השתמש, כוס לא רחוצה ממנה הוא שתה וכד'), אך אין כל סיבה ל"בודד" אותו או להימנע מקירבתו. הרבה בריאות אפי

30/05/2002 | 22:19 | מאת: ד

ד''ר נכבד זה שוב אני בעבר הרחוק חליתי בעצמי בH.B.V[הפטיטיס B] ובטיפול הומאופטי חוסל הוירוס לתמיד אנא צור קשר אשמח להוכיח

מנהל פורום מחלות זיהומיות