החתול שרט וגם נשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/05/2002 | 01:01 | מאת: יפית

לדוקטור שלום אתמול כשניסיתי להפריד את כלבתי משני חתולים האחד שרט אותי בזרוע שריטות די שטוחות והשני נעץ שן ביד די עמוק עד כדי דימום. אני בת 52 ואני חוששת מ"מתנה" שהעביר לי החתול. שני החתולים הם חתולי בית ולדברי בעליהן מקבלים חיסונים וכדומה. מה עלי לעשות ? אני מוטרדת אם לחתול יש מחלות זיהומיות סמויות שיכולות לעבור אלי מה לעשות כדי להתגונן ? מודה מעומק הלב יפית

שלום יפית, 3 בעיות זיהומיות בעלות אופי שונה (ודרכי מניעה או טיפול שונות) יכולות להיגרם לך כתוצאה מנשיכת / שריטת החתול שתיארת: הראשונה היא כלבת, והיא אינה סבירה אם אמנם החתול חוסן כנגד מחלה זו. השניה היא טטנוס, וגם היא לא סבירה אם את חוסנת בעשר השנים האחרונות נגד מחלה זו. והשלישית היא זיהום חיידקי בעור באזור הנשיכה / שריטה, כשהגורמים לה יכולים להיות רבים- מחיידק בשם BARTONELLA הגורם למחלת שרטת החתול, עבור לחיידק בשם PASTEURELLA המצוי בשכיחות על שיני החתול, ואפילו החיידק STAPHYLOCOCCUS המצוי דרך קבע על העור שלך יכול לגרום לזיהום כזה ע"י כך שהוא "מנצל" את הנשיכה כדי להיכנס לרקמה התת עורית. המלצתי (מתוך הנחה שכבר ניקית הייטב את הפצע במים ובסבון סמוך לאירוע)- לגשת לבדיקת רופא שיעריך את מצבך, ואם הוא ייתרשם שאמנם הפצע(ים) מזוהם(ים), לקבל טיפול אנטיביוטי (למשל בתרופה בשם AUGMENTIN). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות