מחלת השינה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2002 | 20:56 | מאת: נועה

מה זה מחלת השינה?

שלום נועה, אני מניח שהכוונה ב"מונח לא רשמי זה" למחלה הקרויה TRYPANOSOMIASIS השכיחה באפריקה, נגרמת ע"י טפיל בשם TRYPANOSOMA BRUCEI והיכולה לגרום לדלקת ברקמת המוח (ENCEPHALITIS) המתבטאת בערפול הכרה ("ישנוניות"). הרבה בריאות אפי

שלום נועה, אני מניח שכוונתך למחלה הקרויה TRYPANOSOMIASIS השכיחה באפריקה, הנגרמת ע"י טפיל בשם TRYPANOSOMA BRUCEI, והמתבטאת, בין השאר, בדלקת של רקמת המוח (ENCEPHALITIS) יכולה לגרום לטשטוש ואבוד הכרה. הרבה בריאות אפי

18/05/2002 | 18:37 | מאת: נועה

המחלה כרונית? מדבקת? איך נדבקים? אפשר בארץ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות