הפטיטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2002 | 02:29 | מאת: שרון

שלום ד"ר לאימי בת 55 משקל 68 גובה 170 גילו לפני שנה תוך כדי תרומת דם שיש לה נגיף הפטיטיס B לפני שבוע גילו שיש לה אבנים קטנות בכיס המרה ודלקת בלבלב היא אושפזה במשך 4 ימים לבדיקות וקיבלה אנטיביוטיקה כמו כן הומלץ לה להסיר את כיס המרה בניתוח לעומת זאת ידיד המשפחה שמתעסק ברפועה טבעונית הציע לפתור את הבעיה עם האבנים דרך מזון ושתיה .חשוב לציין שעבר יום מאז השחרור וחזרו לה הכאבים כמו כן היא לוקחת כדור ללחץ דם 2.5 מ ליום לחץ דם 120/80 ןכדור נוסף לבלוטת התריס בגרון(בלוטה איטית) אשמח לשמוע את דעתך האם כדאי לבצע ניתוח ואו טיפול דרך שינוי הרגלי תזונה והאם יש קשר בין הפטיטיס Bלשאר הבעיות והאם יש טיפול בכלל להפטיטיס B בתודה מראש הבן המודאג

שלום שרון, אפשרויות הטיפול באבנים בכיס המרה כוללות מעקב בלבד, טיפול תרופתי, וניתוחים ולכל אחת מהאופציות הללו יש יתרונות וחסרונות שאתה ואמך- יחד עם רופא המשפחה שלה- צריכים לדון בהם. נטית ליבי- לאור העובדה כי האבנים הללו כבר גרמו לחסימה של צינור המרה והלבלב, ואפילו לדלקת הלבלב (שהיא סיבוך מסוכן יחסית)- היא ללכת על ניתוח. לשאלתך השניה- אין קשר בין HBV לבין אבנים בדרכי המרה, ועקרונית- גם אין מניעה לנתח / להוציא כיס מרה לחולים בנגיף זה (אם תפקודי הקרישה שלהם תקינים). ולסיום- יש כיום טיפולים תרופתיים כנגד זיהום כרוני בנגיף ה- HBV, וגם עליהם כדאי לשוחח עם הרופא המטפל שלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות