מחלות זיהומיות בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/10/2016 | 22:48 | מאת: טניה

שלום,אני בהריון שבוע 35 היום בטעות אכלתי דג מבושל חלקי. האם יש סכנה שנדבקתי בטוקסופלזמוזיס? אם לא יהיה שום סימנים עדיין יש אפשרות שנדבקתי בלסטריהיי וזה יעבור לעובר?תודה מראש

29/10/2016 | 16:20 | מאת: טניה

רציתי גם לשאול כמה זמן לוקח מארוע ההדבקה בטוקסופלזמוזיס עד שרואים עליה בIGM תודה

שלום טניה, 1. הסיכוי להידבק ב'מיקרובים' פתוגניים (כגון 'טוקסופלאזמה' או 'ליסטריה') במהלך אכילת מוצרי מזון שנמצאים בפיקוח בישראל נחשב כנמוך. 2. זמן הדגירה של 'טוקסופלאזמוזיס' הוא כשבוע עד כשלושה שבועות, ואז גם מופיע ה- IgM לטפיל בדם של הנדבקת/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות