שלום ! שאלה בנושא כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/10/2016 | 15:24 | מאת: עמרי

שלום ! קיבלתי חיסון נגד כלבת (אני מניח שהוא נקרא חיסון פעיל) קיבלתי אותו לפני כשנתיים לפני נסיעה לדרום אמריקה. לפני כארבעה חודשים הייתי באפריקה במסגרת עבודה, ושם הייתה לנו כלבה. הכלבה מתה בשלב מסויים שם (אנחנו הערכנו שמתה מהכשת נחש או מזיהום)איני יודע אם הייתה מחוסנת כנגד כלבת. הכלבה ליקקה אותי לא מעט, אך לא זכור לי שהיה מגע של ליקוק עם פצע פתוח (אולי עם עור יבש בידיים). אתמול במקרה קראתי על כלבת באינטרנט מה שגרם לי לדאגה, ונתקפתי דחף לברר את הסוגיה : - האם העובדה כי הייתי מחוסן מגנה עליי במקרה שכזה ? - האם יש לי סיבה לחשוב או להיות מוטרד מהנושא ? יש בכלל מה לעשות בשלב זה ? (לאחר כמה חודשים) - אני יודע שהסיכון הוא כנראה מאוד נמוך אבל הייתי שמח לשמוע דעה מקצועית

שלום עמרי, אכן, נראה שמדובר בסיכון מ א ד נמוך (אם בכלל) להדבקה בכלבת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות