זיהום ריקציה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/11/2015 | 14:19 | מאת: ליטל

שלום לאחר כשבועיים בהם אני סובלת מחולשה, כאבי ראש לעיתים, סחרחורות וחולשת שרירים מצאו בבדיקות הדם את הממצאים הבאים: Rickettsia typhi igm גבולי Rickettsia conor igm חיובי הבנתי שהחיידק השני מועבר על ידי עקיצת קרצייה. אין לי כלב בבית. מספר שאלות: 1. האם יש עוד דרכים בהן ניתן להידבק? 2. מה המשמעות של החיידק הראשון? 3. האם זה יכול להסביר את התסמינים שלי בהעדר חום? 4. האם ידוע זמן ההחלמה מהזיהום הזה? 5. האם הזיהום הזה מדבק? תודה רבה! ליטל

שלום ליטל, 1. תיאורטית, ניתן להידבק בחיידקי R. conorii (הגורמים לקדחת הכתמים הים תיכונית, הנקראת גם קדחת הבהרות) גם מעירוי דם, אך הסיכוי לכך נחשב כנמוך ביותר. 2. R. typhi הוא חיידק שעשוי לגרום למחלה הנקראת Murine typhus. 3. התסמינים המתוארים בשאלתך אינם אופיניים לשתי המחלות הנ"ל (אך צריך לדעת שרפואה איננה מדע מדויק והיעדר חום איננו שולל תחלואה בחיידקי 'ריקטציה' מסוגים שונים). אני ממליץ לך אפוא להמשיך ברור, יחד עם רופא/ת המשפחה שלך, לאבחון של בעייתך הרפואית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות