קלוסטרידיום דיפיצילה;

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/11/2015 | 13:06 | מאת: מלאני

שלום רב לפני שנתיים וחצי קיבלתי בבית חולים קלינדמיצים עקב דלקת גרון וחליתי בקלוסטרידיום והיתי מאושפזת במצב לא קל קיבלתי 2 סבבים של פלג'יל ועבר אני עם דלקת גרון והרופא נתנה לי זינט האם יש סיכוי ששוב אחלה באותו חיידק? אני בפחד נוראייי שייקרה לי שוב תודה

שלום מלאני, לצערי תמיד קיים אצלך סיכוי מסוים להתפרצות חוזרת של המחלה, אך אני חושש שאין ביכולתי לכמת אותו (ובכל מקרה, 'זינאט' נחשבת כתרופה שבמהלך השימוש בה הסיכוי להתפרצות של 'קלוסטרידיום דיפיציל' נחשב כקטן יותר לעומת הסיכוי להתפרצותו במהלך שימוש ב'קלינדמיצין'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות