הרפס/דלקת בעצב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2002 | 13:54 | מאת: בת דואגת

מה יכול להקל על כאבים של הרפס בעצב המלווה בפריחה עם שלפוחיות על גבי העור ?

03/02/2002 | 16:39 | מאת: שלומית

תמרחי משחת זובירקס (ללא מרשם רופא) מספר פעמים ביום, זה מקל על הכאב, ואם את רוצה לזרז את הריפוי, כל רופא ירשום לך, לאחר בדיקה כמובן, מרשם לכדורי זובירקס או כדורי ולטרקס, ובשילוב עם מריחת המשחה, השלפוחיות יתייבשו במהרה

שלום 'בת שדואגת', להקלת הכאבים המתלווים למחלת השלבקת החוגרת (HERPES ZOSTER) צריך לקחת תרופות נגד כאבים (כל אחד והתרופה אותה הוא מוצא כיעילה ולא מזיקה- למשל אקמול, אופטלגין ואחרות). לגבי הטיפול במחלה עצמה- אם השלפוחיות הופיעו במהלך הימים האחרונים- אפשר לתת טיפול אנטי נגיפי ספציפי (למשל בתרופה הנקראת VALACYCLOVIR) בעזרת כדורים, המחייבים מרשם רופא, למשך כשבוע ימים (ולא בעזרת משחה!). יש המוסיפים לטיפול זה גם תרופות אנטי דלקתיות לא ספציפיות כגון סטרואידים. במקרה של פריחה ישנה- יעלות הטיפול הזה (שיש לו כמובן גם תופעות לוואי) מוטלת בספק. הרבה בריאות אפי

25/12/2003 | 02:47 | מאת: דניאל

אפי שלום אני בחור בן 23 בריא מתעסק בספורט נדבקתי בהרפס לפני כשבוע הלכתי לרופא שגם היבחן לי את המחלה ואמר שכדורים כבר לו יעזרו, ורשם לי משחה "תריאולון" אך השלפוחיות ממשיכות להתפשט מה אני יכול לעשות כדי למנוע ההתפשטות ועוד כמה זמן זה ימשיך

04/01/2004 | 14:19 | מאת: רונית מ.

אני סובלת מזה שנים מהרפס השפתיים. האם ניתן בדרך כל שהיא לדכא הוירוס כך שלא יחזור כלל ? זובירקס כלל לא עוזר גם במריחתו בתחילת הסימפטומים. האם שמנים אתריים יכולים לעזור ( או כל טיפול אלטרנטיבי אחר) ע"מ לדכא הנגיף ? אם כן איזה שמנים ? תודה .

מנהל פורום מחלות זיהומיות