אמבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/02/2014 | 12:30 | מאת: שרון

ד"ר הלפרין שלום, אני מטיילת באתיופיה קרוב לחמישה חודשים וסובלת משלשולים כבר כמעט חודש. השלשולים באים והולכים, לפעמים ישנה תכיפות של 6 פעמים ביום בשירותים ולפעמים זה נורמלי, אך אף פעם השלשול לא היה דמי. הייתי אצל רופא מקומי והוא אבחן ציסטות של אמבות בצואה שלי, אך לא נמצאה צורת הטרופוזיט. בשל הסימפטומים שאני מתארת הוא רשם לי שתי תרופות: tinidazole לטיפול באמבה diloxanide furoate לטיפול בציסטות. הרופא המקומי אמר לי להתחיל רק עם התרופה לטיפול באמבה כי הציסטות לא גורמות לסיפטומים. רציתי לשאול האם לדעתך זה הטיפול הנכון? האם כדאי לקחת את שתי התרופות? האם כדאי לקחת המקביל? והאם אתה חושב שהשלשולים יכולים להיגרם מהציסטות, או שאולי ישנה צורת הטרופוזיט שפשוט לא נמצאה בדגימה שהעברתי והיא זו שגורמת לשלשולים? תודה רבה! שרון

שלום שרון, 1. לא כל ציסטה שמתגלת בבדיקת צואה נגרמת ע"י אמבה פתוגנית. 2. אם אמנם את סובלת מ"אמביאזיס" שבאה לידי ביטוי בשלשולים, הטיפול שהומלץ לך (תחילה tinidazole ומיד אחר כך diloxanide furoate) נחשב כמקובל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות