חשוב מאוד!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/11/2013 | 19:30 | מאת: שילה

ננשכתי ע"י כלב מסוג ג'ק ראסל. הכלב הוא של שכן שלי. ומיד לאחר הנשיכה השכן הראה לי תעודות שהכלב עבר חיסון כלבת ויום לאחר הנשיכה התקשרתי למרכז הוטירני של העירייה ואמרו כי הוא מחוסן (לפי מסםר השבב) וכי עליי לשים לב שהוא חי ב10 הימים שלאחר הנשיכה. עברו מאז 18 יום ולפי הבעלים הכלב חי. (לא ראיתתי אותו עדיין) 1. האם עליי לעבור בכל זאת חיסון נגד כלבת?? 2. האם יש בכלל בדיקה המגלה כלבת בגוף האדם? 3. האם ההידבקות חלה רק כאשר נמצאת במוחו של הכלב או כאשר זה גם בגוף לפני שזה מגיע למוח של הכלב?

שלום שילה, 1. אין זה סביר להידבק בכלבת (כתוצאה מנשיכת כלב נגוע) לפני שהנגיף שגורם למחלה מגיע לרוק של הכלב. 2. קיימת בדיקה לאבחון כלבת בבני אדם (למשל ביופסיה של המוח), אולם בזמן שניתן לבצע אותה הפרוגנוזה של החולה נחשבת כבר כ"אפס". 3. כדי לקבל המלצה על התחסנותך כנגד כלבת (בעקבות האירוע המתואר בשאלתך) עליך לפנות ללשכת הבריאות המחוזית/הנפתית במקום מגוריך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות