מנינגוקוקסמיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/01/2013 | 08:26 | מאת: ניר

יש לי שאלה בעקבות המקרה שהיה בחדשות לאחרונה: האם זו מחלה שכל ילד שייחשף אל החיידק האלים יפתח מחלה אלימה או שזה כמו סטרפטוקוקוס שחלק מפתחים דלקת גרון, חלק דלקת ראות וחלק הוא טורף? האם אתה כמומחה למחלות זיהומיות ממשיך לקחת את הילדים שלך למשחקיות ובריכות על אף הסיכון למחלות אלימות שכאלו?

שלום ניר, 1. ישנם ילדים שאצלם מתגלה חיידק ה'מנינגוקוקוס' בתרבית דם (= "מנינגוקוקסמיה") כאשר הם סובלים מתסמינים קלים בלבד (למשל חום נמוך), בעוד שאחרים מפתחים מחלה סוערת. 2. החיים מלאים סיכונים אפשריים, ואני נאלץ לחשוף גם את עצמי ואת בני משפחתי לחלק מהסיכונים הללו (נסיעות ברכב, טיסות, הגעה למקומות ציבוריים, אכילה המסעדות וכד'). הרבה בריאות אפי

12/01/2013 | 19:34 | מאת: ניר

האם "החיידק האלים" תמיד יגיע לדם או שרוב מי שנדבק בו חולה רק בדרכי הנשימה במחלה קלה?

12/01/2013 | 19:34 | מאת: ניר

האם "החיידק האלים" תמיד יגיע לדם או שרוב מי שנדבק בו חולה רק בדרכי הנשימה במחלה קלה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות