התגוננות מחיידק MRSA

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/11/2012 | 23:36 | מאת: ליאור

שלום רב אני בן 43 ולבן שלי התגלה חיידק MRSA שגרם לו לפצע מועלתי ברגל ובמצח. לאחר שקיבל משחה שלא עזרה במיוחד , נמצא החיידק וקיבל אנטיביוטיקה שלאחר בדיקה נוספת החיידק חוסל. לבני השני לאחר שבוע הופיע פצע מוגלתי על יד ימין , ולאחר שגדל ביצעו ניתוח בהרדמה כללית והמשטח גילה את החיידק. בני קיבל אנטיביוטיקה מהוריד שלא עזרה כי נלקח ממנו משטח לאחר שבוע והחיידק היה קיים: =========== היגולוירטקב =========== MRSA Screen Source 1 ףא MRSA Screen Source 1 MRSA Screen Culture 1 :אצמנו Staph. aureus-ל קדבנ Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA) MRSA Screen Culture 1 כל משפחתנו הלכה לבדיקה , ומסתבר שגם אני נדבקתי: =========== היגולוירטקב =========== MRSA Screen Source 1 ףא MRSA Screen Source 1 MRSA Screen Culture 1 :אצמנו Staph. aureus-ל קדבנ Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA) MRSA Screen Culture 1 הבן שלי מתחיל אנטיביוטיקה שונה ואני מקווה שהחיידק יושמד. אני לעומת זאת ללא סימפטומים של החיידק כגון פצעים וכו'. שאלתי היא: 1. עד כמה החיידק מסוכן ובאיזה מקרים 2. באיזו צורה נדבקים מהחיידק 3. כיצד נמנעים מהדבקת אחרי 4. האם יחסים גורמים להידבקות (או אולי נשיקה או נשיפה) תודה

שלום ליאור, 1. לכולנו יש בגוף חיידקי STAPHYLPCOCCUS. אצל רובנו הם MSSA ואצל חלק קטן הם MRSA (דהיינו עמידים לתרופה בשם 'מתיצילין'). 2. החיידקים הנ"ל מדבקים ע"י מגע. הקפדה על כללי הגיינה אישיים (למשל רחיצת ידיים לאחר מגע עם עורו של אדם שאצלו יש MRSA) עשויה לצמצם את סיכויי ההדבקה בחיידק זה. 3. ברוב המקרים החיידקים הללו (לרבות MRSA) לא גורמים לכל נזק, אך לפעמים (למשל לאחר פציעה בעור) הם יכולים לגרום לזיהום מקומי ומשם להתפשט גם לדם ולאברים אחרים. 4. ברוב המצבים לא מקובל לטפל בחיידקים אלו אצל אדם שאין לו תסמינים. הרבה בריאות אפי

11/09/2013 | 11:36 | מאת: ינאי אביבה

עשיתי משטח אף לפני ניתוח MRSA Cultur 1 נמצא שלילי וSource אין תשובה . מה זה אומר?

15/09/2019 | 18:21 | מאת: ביס

היצעתי ויצא גם שלילי, מה זה אומר?!?! האם לאחר ניתוח זה מחייב חדר מבודד?

שלום ביס, זה אומר שהחיידק MRSA לא זוהה בתרבית. ממצא זה לא מחייב בידוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות