אבצס בריאה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/10/2012 | 20:08 | מאת: הראל

שלום, מתי מחליטים על טיפול התחלתי באבצס ריאתי ניקוז+אנטיביוטיקה ומתי מסתפקים רק במתן אנטיביוטיקה? אנחנו סטודנטים לרפואה, ותוהים לגבי דבר עקרוני זה, מכיוון שקראנו במקומות שונים שעושים ניוז+א"ב ובמקום אחר מדברים רק על א"ב, אז נשמח לדעת נכון. האם זה רק קשור למיקום האבצס - ואבצס שהוא במיקום מרכזי אז ננקז (מנקזים ע"י ברונכסקופיה?) ואבצס פריפרי ננסה קודם לראות אם משתפר עם קלינדמיצין? תודה רבה

שלום הראל, ברוב המורסות הראתיות מקובל לטפל באנטיביוטיקה בלבד. הרבה בריאות אפי

07/06/2015 | 23:07 | מאת: יוסי

האם יש הגיון שנמצאה מורסה בריאה באונה עליונה ימנית כאשר זו לוותה רק בכיח דמי ללא שום סימנים מקדימים , לא חום , לא כאבים ולא קוצ"ש ? התגלתה ב ct ולאחר בדיקת הכיח וברונכוסקופיה נשללה שחפת אודה לתשובתך

מנהל פורום מחלות זיהומיות