איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/02/2002 | 12:04 | מאת: בלי שם

אני לא יודע עם זה הפורום המתאים אך אני מקווה שתוכל לעזור לי. לפני 4 חודשים קיימתי יחסי מין אוראלים(עם גמירה בפה) עם מישהו לי יש טיפה חשש שיכולתי להדבק באיידס. עד עכשיו לא עשיתי בדיקת דם. אבל מה לפני כחודש הייתי מאושפזת בעקבות כאבי בטן(זה בלי קשר למקרה ההוא מתאר לעצמי), ונעשו לי בדיקות דם רגילות. אז השאלה שלי עם יש אפשרות לשים לב בבדיקות דם רגילות שיש חשד לאיידס או משהו שיכול לרמז על המחלה...?

שלום 'בלי שם', עקרונית, אפשר בהחלט לחשוד שאדם מסוים נדבק בנגיף האיידס (HIV) הן בעקבות מחלה קלינית מסוימת בה הוא לקה (למשל- דלקת ראות לא טיפוסית), והן עקב בדיקות דם שגרתיות (למשל- מספר נמוך של תאי דם לבנים מסוג מסוים בספירת דם). יחד עם זאת, לא סביר כי 4 חדשים לאחר מגע מיני (גם אם את, חס וחלילה, נדבקת במהלכו) אפשר יהיה לראות את אחד הסימנים האלו. הבשורות הטובות הן שהסיכוי להידבק לאחר מגע מין יחיד (ואגינאלי או אוראלי) הוא נמוך יחסית. הבשורות הרעות- ככל שתמשיכי לקיים מגעים מיניים לא מוגנים עם אנשים נוספים, הסיכויי להידבק במחלה זו יעלה. אז כדאי להיזהר. הרבה בריאות אפי

03/02/2002 | 13:00 | מאת: שירי

האם אישה (בעלב איידס) המבצעת מין אורלי לגבר (בריא) יכולה להדביקו?

שלום שירי, תיאורטית כן, מעשית- לא ידוע לי על מקרה מוכח כזה. הרבה בריאות אפי

03/02/2002 | 13:13 | מאת: שושי

רק רציתי להוסיף שבבדיקות דם רגילות אין אפשרות לגלות האם את נשאית HIV אלא רק בבדיקת איידס.

מנהל פורום מחלות זיהומיות