נשיכת קרציה בפעוטה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/04/2012 | 12:11 | מאת: מיכל

שלשום בלילה גיליתי קרציה על אוזנה של בתי. הסרתי אותה, היתה ממש מעט נפיחות. שמרתי את הקרציה בכלי אטום, חיטאתי באלכוהול את המקום ומרחתי מעט משחה אנטיביוטית. לא היה לבתי חום. למחרת בבוקר לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה לקחנו אותה למיון. היא עברה את כל הבדיקות - הכל בסדר. הרופאים בחנו גם את הקרציה - קרציית כלבים רגילה שלא נראה שמצצה יותר מדי דם. נאמר לנו שכרגע אין מה לעשות, ובמידה ויופיע חום בלתי מוסבר במהלך החודש הקרוב - לבקש בדיקת דם לאיתור נוגדנים לחיידק הריקציה או דומיו. רופאת המשפחה אמרה שלא כל אחד יפתח תגובת חום, או שיכול להיות שהחום יופיע בלילה ויעלם בבוקר. שאלתי היא - איך אדע שבבתי לא מתחיל לקנן החיידק אם לא "אתפוס" את החום ? אילו סכנות יש בחוסר אבחון במקרה זה? תודה, מיכל

שלום מיכל, אם בתך תפתח חו"ח 'קדחת ים תיכונית' (מחלה שנגרמת ע"י ריקציה ומועברת אצלנו בד"כ לבני אדם ע"י קרציות של כלבים), אין זה סביר שלא "תתפסי" את החום שלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות