hepatitis c
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב לפני 10 שנים חבר שלי נדבק ב hepatitis c genotype 1, עבר טיפול משולב עם אינטרפרון + ריבאוירין. לאחר כשנה נאמר לו כי הוא החלים מהמחלה: PCR RCA NEGATIVE . במהלך 9 שנים הבדיקה היתה שלילית. לפני מספר ימים חזרו תוצאות : PCR RCA <10 . מה זה אומר? האם הוא חזר להיות חיובי? האם אני יכולה להידבק ממנו?
שלום מיכל, סביר ש"סף הגילוי" של הבדיקה שהחבר שלך עשה הוא 10 עותקים של הנגיף, כך שפרוש התוצאה שהוא קיבל היא שלא נמצאו נגיפים בבדגימה שלו (אבל את הפרוש ה ר ש מ י של התוצאה יכולה לתת רק המעבדה שבה בוצעה הבדיקה). הרבה בריאות אפי
האם בן אדם שהיה נשא של הפטיטיס סי לפני 9 שנים וכבר 9 שנים נחשב לבריא כלומר בדיקת PCR RCA HCV NEGATIVE יכול לחזור להיות חולה - חיובי?
שלום מיכל, אין זה סביר שאדם שבמשך 9 שנים לאחר שאובחן וטופל כנגד הפטיטיס C כל בדיקות הדם שלו היו 'שליליות' הוא יחזור להיות 'חיובי'. הרבה בריאות אפי