הפטיטיס ב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2002 | 21:15 | מאת: גל

אני בן 24 נשא של הנגיף הפטיטיס ב מזה שנים רבות. לאחרונה פגשתי מישהי שאני מאוד מקווה שהקשר ביננו יהיה רציני אבל אני מאוד חושש לספר לה על עצם היותי נשא. נא עזרתכם בצורה בה עלי להציג לפניה את הבעיה ואת הסיכונים וסיכוני הדבקות של הילדים לכשנתכנן אותם. תודה.

שלום גל, אם אמנם אתה נשא של הפטיטיס B- יש כמה דברים שאתה צריך לעשות: 1. כיום יש טיפול אנטי נגיפי במחלה, שהוא אמנם לא מתאים לכל אחד אבל כדאי מאד שתפנה למרכז למחלות כבד באזור מגוריך כדי לבדוק אם אתה נמנה על הקבוצה של החולים היכולים להנות מטיפול כזה. 2. יש חיסון מאד יעיל נגד המחלה, כך שאם תרצה להתחתן ולהוליד ילדים- כל מה שעליך לעשות זה לספר לאישתך לעתיד על היותך נשא של הנגיף, ולהסביר לה שהיא יכולה לקבל חיסון כנגדו. במקרה כזה היא לא תידבק ממך וילדכם לא יקבל ממנה את המחלה (דרך אגב, כמו כל ילוד בישראל - גם הוא / היא יקבל / תקבל באופן אוטומטי חיסון כזה). הרבה בריאות אפי

02/02/2002 | 18:34 | מאת: אנונמי

שאלה

מנהל פורום מחלות זיהומיות