מסכות פנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/09/2011 | 23:17 | מאת: רבקה

שלום לך ד"ר הלפרין, אני בהריון-שבוע 21 במסגרת העבודה שלי עם מטופלים שעברו השתלות ומטופלים עם תרופות נוגדי דחייה הומלץ לי להשתמש במסכות פנים על מנת שלא להידבק ב-CMV (שהוא חשש ידוע אצל מטופלים אלו). יש ברשותי 2 מסכות כאלו: האחת מותאמת במיוחד להגנה מפני וירוסים (היא עבה יותר ומולבשת צמוד על הפנים) והשנייה היא מסכת המנתחים המוכרת והפשוטה. ניסיתי להשתמש במסכת הפנים המיוחדת (זו המותאמת לוירוסים) אך לצערי אני מתקשה לנשום בה לאורך זמן (מרגישה תחושת מחנק). מכיוון שאני בהריון אני דואגת להספקת החמצן של העובר שלי. מכיוון שמסכת מנתחים אחת נראית לי דקה מאוד ושלא מספיק תגן עלי מפני ארוסולים, חשבתי על רעיון של לשים 2 מסכות פנים (אחת על השנייה). ניסיתי את זה ומצאתי שזה נוח לי ולא חונק. בתור מומחה למחלות זיהומיות האם נראה לך שאופציה זו תגן עלי בצורה טובה מפני אפשרות חלילה להידבק ב-CMV שיגיע בעקבות עיטוש לדוגמא (ארוסול)? תודה רבה מראש על המענה, רבקה

שלום רבקה, אני חושש שאינני מכיר את יעילות "מסכת המנתחים הכפולה" (לעומת "מסכת ה- N95") במניעת הדבקה ב- CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות