בדיקות דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/09/2010 | 00:48 | מאת: מיטל

ד"ר שלום רב, הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים. בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן. כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות . בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות: EBV .EBNA-POSSITIVE C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5) ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE LYMPHOSITE-47% השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות) 1.מה היתה המטרה של הרופא כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-שאר הבדיקות תקינות לכן זה לא משנה כרגע? 2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי? 3.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ? 4.אילו בדיקות נוספות הנני זקוקה לעשות על מנת לברר ממה נובעות החריגות ההללו יותר לעומק?איזה רופא מטפל בנושאים הללו? 4.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית? 5.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, הבדיקות ה"זיהומיות" שצרפת מעידות על כך שכנראה נדבקת בעבר בנגיפים הקרויים EBV ו- ADENO. לא ברור לי הקשר הנסיבתי בין עובדה זו לבין תלונותייך / שאר הממצאים המתוארים בשאלתך, ואני ממליץ לך להפנותה לרופא/ה נוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

22/09/2010 | 08:52 | מאת: מיטל

על מה מעיד ערך גבוה של CRP האם הוא לא מראה על דלקת כלשהיא? איזה בדיקות עלי לעשות על מנת לדעת איפה הדלקת? האם אני לא צריכה לקחת איזשהו טיפול על מנת להוריד ערכים הללו ולטפל בדלקת?

מנהל פורום מחלות זיהומיות