דחוף ביותר !!!!!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2002 | 10:38 | מאת: אורנה

בת דודי מאושפזת כיום בבי"ח בני-ציון בחיפה, עם חום מעל 39 מעלות שאינו יורד מזה מספר שבועות. מחלתה התחילה כשפעת רגילה, ובשבוע הראשון לא פנתה לרופא, אך משהחום לא ירד, פנתה לרופא הקופה והוא אמר שהיא כנראה סובלת מדלקת ריאות. אם כי אמר לה גם שאם היתה עולה מאתיופיה או רוסיה היה אומר שיש לה שחפת. רופא הקופה הפנה את בת דודי לבי"ח לקבלת טיפול אנטיביוטי. בבדיקת סי.טי. מצאו אצל בת דודי כתמים בריאות. בביה"ח שללו דלקת ריאות, וגם הם אמרו שיש חשש לשחפה.לאחר בדיקות מעמיקות התברר שאין זו שחפת. בתחילת האשפוז קיבלה בת דודי אנטיביוטיקה לתוך הוריד, אך לא היתה תגובה של הגוף והחום לא ירד כלל. כיום היא מקבלת פניצילין גם כן ללא תגובה. המצב כרגע הוא כזה: החום לא יורד, קיימת חוסר שליטה בשתן, היא מתעוררת רטובה משתן, וכן נמצא דם בצואה. הרופאים אובדי עצות ואין להם שמץ של מושג לגבי הגורם למחלתה של בת דודי. בינתיים מצבה מדרדר. אבקש את התייחסותך הדחופה ביותר למכתבי זה. תודה מראש, אורנה.

שלום אורנה, להשיב בדחיפות על שאלתך אני יכול, אך לא בטוח שאוכל לעזור לך ולבת דודתך בעזרת פורום באינטרנט. מקריאת מעט מאד הפרטים שמסרת לי על בת דודתך ועל מחלתה, הייתי אומר שאינני בטוח ששחפת נשללה בוודאות (בד"כ נדרש זמן רב כדי לשלול מחלה זו), כי הייתי מעלה באבחנה המבדלת גם את האפשרות של זיהום בנגיף ה- HIV על זיהומיו החיידקיים והטפיליים המשניים, וכי ברשימת הזיהומים האפשריים ניתן לכלול עוד חיידקים ונגיפים רבים. יחד עם זאת, בת דודתך נמצאת בבית חולים בו עובד יועץ טוב למחלות זיהומיות, ומתוך הנחה כי הוא כבר מעורב בטיפול בבת דודתך- המלצתי אליך היא פשוטה: גשי אליו ונסי לקבל ממנו יותר פרטים על מה שכבר ידוע לו על מחלתה של בת דודתך, ועל הבדיקות אותן הוא המליץ להזמין הן כדי להגיע לאבחנה וודאית אצלה והן כדי לקדם את הטיפול בה עד להחלמתה השלמה. בברכת הרבה בריאות לשתיכן אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות