דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/02/2010 | 21:01 | מאת: שרי

שלום רב, מזה כשבוע אני מאוד משתעלת, מצוננת ויש לי נזלת. ביום חמישי בבוקר הייתי אצל הרופא,לאחר שכל הלילה קודם לכן,השתעלתי בלי הפםסקה.הרופא שבדק את ריאותי אמר שאינו שומע דבר. אבל היום אחר הצהריים עלה לי החום (קודם לא היה לי חום),והרגשתי קושי בנשימה.(וכמובן שאני משתעלת ללא הפסקה ). כשהגעתי למוקד הרפואי אמר לי הרופא (רופא אחר) תוך מספר דקות של בדיקה כי הוא שומע חרחורים ברחבי הריאות, ואילו בצד ובאזור של הריאה הימנית הוא שומע בברור צפצופים ולכן הוא סבור שיש לי דלת ריאות . השאלה שלי:האם יכול להיות שתוך זמן כזה קצר חל שינוי כה מהותי במצב הריאות, או שהאבחנה הראשונה היה לא מדוייקת ? הטיפול שאני מקבלת הוא : 1. רוקסו 150 מ"ג -כדור אחד,פעמיים ביום. 2. זינט 500 מ"ג - כדור אחד פעמיים ביום . 3. מוקוליט 375 מ"ג - כדור אחד - ארבע פעמים ביום . הטיפול האנטיביוטי הוא לחמישה ימים, האם הכמותה זאת מספיקה למיגור המחלה ?? תודה מראש על תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי, 1. אצל אדם עם מחלה נגיפית של דרכי הנשימה העליונות (כמו שנראה שקרה אצלך), דלקת ראות חיידקית יכולה להתפתח תוך זמן קצר. 2. התרופות האנטיביוטיות שנרשמו לך הן מקובלות לדלקת ראות כזו, כש- 5 ימים הם משך הזמן המינימאלי המקובל לטיפול כזה. הרבה בריאות אפי

06/02/2010 | 09:20 | מאת: שרי

ועוד שאלה קטנה ברשותך(ששכחתי לשאול ): בתאריך 10.1.10 קבלתי חיסון נגד שפעת החזירים (ללא אדג'ובנט), וכל ההתפתחות של המחלה החלה בדיוק שלושה שבועות לאחר קבלת החיסון.יכול להיות שמה שיש לי עכשיו היא שפעת החזירים , והגוף שלי עדיין בשלב ההוא (של תחילת המחלה) לא הספיק לייצר נוגדנים כנגד המחלה ?יש מקום לדאגה תודה מראש - שרי .

מנהל פורום מחלות זיהומיות