חיידק בדם- "החיידק הטורף"???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/01/2002 | 13:13 | מאת: irit

בתי בת 9 חד' (חום 40.5 מעלות) הופנתה לספירת דם והסתבר שיש לה 26,000 LEUCOCYTES. נשלחנו לזריקה דחופה להיום ולמחר. אפשר לקבל פירוט נוסף? האם יש מקום לחשש? האם זה מה שנקרא "החיידק הטורף"?

שלום אירית, אני חושש שאת מקדימה את המאוחר- בשלב זה כל שידוע הוא שלביתך יש חום והרבה כדוריות לבנות בדם ("לויקוציטוזיס"). ברוב המקרים חום ולויקוציטוזיס מצביעים אמנם על נוכחות זיהום חיידקי, אך לא בהכרח חיידק זה מצוי בדם. גם אם לילדתך יש חיידק בדם- ברוב המקרים חיידק זה הוא אינו סטרפטוקוקוס מקבוצה A, וגם אם יש לה חיידק זה- רק סוג מסוים ממנו ידוע גם בכינויו העממי ה"חיידק הטורף". אז הבה ניתן לרופאיה לאבחן ולטפל בביתך ואם אמנם יתברר, בכל זאת ובניגוד לכל הסיכויים, כי באמת מדובר ב"חיידק הטורף"- אשמח לעמוד לרשותך בתשובה נוספת. הרבה בריאות אפי

31/01/2002 | 19:39 | מאת: irit

תודה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות