שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/03/2002 | 08:33 | מאת: רונית

אני בת 30 בהריון השלישי(שני ילדים בריאים בבית). במהלך בדיקות שגרתיות בשבוע ה- 13 יצאה תוצאה חיובית לנוגדני HBS ANTIGEN. תפקודי כבד תקינים. בפניה דחופה לגסטרו הבהיר הרופא(גסטרו) כי אין דחיפות וביקש שאקבע ביקור לפי טור(ארבעה שבועות לאחר מכן). היות ואני מטבעי מאמינה באבחנות הרופאים נרגעתי והמתנתי לביקור הבא אצל רופא הנשים(שבוע 16). בביקור, הרופא כעס על הגישה של הגסטרו ושלח אותי ליעוץ אצל הגנטיקאית. לאחר ביקור אצלה (שבוע 17)הופנתי לסקירת מערכות מורחבת ולמחלקה למחלות זיהומיות בתל-השומר בטענה כי כל עוד לא נשללה האפשרות להידבקות בתחילת ההריון יש לבצע מעקב ובדיקות נוספות. במקביל הבנתי כי אין כל בדיקה גנטית שתשלול פגיעה בעובר במהלך ההריון והבדיקה היחידה היא מעקב התפתחות העובר באולטרסאונד(האם זה נכון?). אני אמורה להגיע לתל השומר שבוע הבא. מה הערך המוסף בפניה זו? הדאגה שלי היא בעיקר לבריאות העובר! האם ניתן להעריך בבדיקות נוספות אם ההידבקות התרחשה בחודשים האחרונים? (לא זכורה לי תקופה בה הרגשתי את הסימפטומים של המחלה בשנה האחרונה). האם יש צורך לבצע בדיקת PCR ומה תיתן לי התוצאה(חיובית או שלילית)? בתקווה לקבל מענה(מצטערת על האורך), רונית

שלום רונית, הנתונים שהצגת אינם ברורים - האם יש לך HBsAb, או HBsAg חיובי? (זה לא אותו דבר!). בהנחה שמדובר ב- HBsAg- עליך לזכור כי אם נדבקת בנגיף לאחרונה סיכויי ההחלמה שלך הם כ- 95% (גם ללא טיפול). מבחינת העובר, הטרטוגניות של הנגיף (דהיינו- יכולתו לגרום נזק אנטומי לעובר) אינה גדולה, ועצתי לך היא להמתין בסבלנות לפגישה שלך עם היועץ הזיהומולוגי בתל השומר בשבוע הבא כדי לקבל ממנו יותר מידע על כך (ועל בדיקות נוספות שכדאי, או לא כדאי, לך לעבור בהקשר לכך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות