cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2002 | 15:24 | מאת: lim

שלום אפי אני עוד אחת שמתעניינת בCMV שאלתי אותך בעבר בקשר לנושא (לא אותם שאלות) ואני עדין בסימני שאלה. אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין CMV לבין מחלת הנשיקה מבחינת סימפטומים , השלכות וכד'. כמו כן, קראתי מה שכתבו לך כאן וראיתי שהבחורות עשו בדיקות שאני לא עשיתי אצלי בדקו רק CMV, IGM, IGg . חליתי בנובמבר ומאז אני חוזרת כל 3 שבועות על הבדיקה. בהתחלה התוצאה הייתה חיובית , אח"כ נכתב לי גבולי, בבדיקה נוספת: מעט חיובי וכעת אני מצפה לתוצאה חדשה שעשיתי חודש וחצי אחרי הקודמת. ולא בדקו מעבר למה שציינתי . האם עלי לבקש זאת? אציין שאני לא בהריון, כשחליתי הייתי בתחילת טיפול פוריות שהופסק ולא חזרתי לטיפולים. האם כשאקבל תשובה שלילית אוכל לחזור לטיפולים? כמו כן, לדעתי ההידבקות שלי הייתה ראשונית . יש לי נוגדנים למחלת הנשיקה אבל הבנתי שלא במחלה הזו. כיצד אני יכולה לדעת והאם על סמךל הבדיקות שעשו לי? תודה רבה וסליחה על האורך

שלום LIM, מחלת הנשיקה היא שם עממי למחלה הקרויה INFECTIOUS MONONUCLEOSIS. מחלה זו נגרמת בדרך כלל ע"י נגיף הנקרא EBV, אך גם נגיפים אחרים, כגון CMV, יכולים לגרום לתסמונת דומה (חום, עייפות, הרגשה כללית רעה, כאבי גרון וכדומה). שני הנגיפים שייכים לקבוצת ההרפס- דהיינו לאחר זיהום ראשוני הם נשארים "חבויים" בגוף, ויכולים "להתעורר" במהלך שארית חיינו. ההבדלים המשמעותיים בין שני הנגיפים קשורים בעיקר בזיהום ראשוני בנשים בהריון (CMV גורם נזק לעובר בשכיחות גבוהה בעוד EBV- הרבה פחות), או אצל חולים עם חסר אימונולוגי (שאצלם צריך לתת טיפול אנטי-נגיפי כנגד CMV אם וכאשר הוא גורם לתחלואה קשה). מבחינתך, אין טעם לעשות בדיקות נוספות ל-CMV היות ואת לא נמנית על שתי הקבוצות הנ"ל וכבר נדבקת בנגיף זה. לגבי EBV- אם לא עשית בדיקה ואת מעונינת בכך- פני לרופא המשפחה שלך ובקשי זאת (אם כי לא ברור לי מה תעשי עם מידע זה). הרבה בריאות אפי

19/03/2002 | 20:15 | מאת: עידית

לגבי טיפולי הפוריות: כאשר תתקבל סוף סוף תשובה שלילית (וזה לוקח זמן, אצלי לקח 8 חודשים) את בהחלט יכולה לחזור לטיפולים. נראה כי תשובה שלילית תתקבל בקרוב. אם את ממשיכה לקבל ערכים גבוליים של IgM לאורך זמן כדאי לשקול לעשות תרבית שתן. המון המון בהצלחה והחלמה מהירה עידית

מנהל פורום מחלות זיהומיות