שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/03/2002 | 16:47 | מאת: יעל

נחתכתי מפינה של ארגז האם יש חשש למעבר של מחלות זיהומיות כמו איידס חלילה או צהבות? אם מישהו נחתך קודם?

שלום יעל, תיאורטית- יש סיכון כזה. מעשית- הסיכוי לכך הוא מאד מאד מאד נמוך, ואני במקומך לא הייתי מדיר שינה מעיני עקב כך. הרבה בריאות אפי

13/03/2002 | 23:46 | מאת: מיכאל

שלום. יש לי פצע מפריש,בחלק הלטרלי של הברך,בקצה הפימור.הזיהום נוצר בעקבות טיפול כירוגי,ניתוח אוסטאוסרקומה.הפצע קיים כבר 5 שנים.יש חשש דיי ודעי שהזיהום הגיעה לשיכבת העצם. השאלה,האם יש לך רעיון איך לטפל בפצע המפריש, ולא על ידי ניתוח. תודה.

שלום מיכאל, וודאי שיש לי רעיון- צריך לבצע בדיקה כדי לראות אם אמנם העצם מעורבת (למשל- צילום, מיפוי או CT), לקחת תרבית מהפצע (ואולי גם ביופסיה מהעצם, אם אמנם היא מעורבת בזיהום), לזהות את החיידק שגרם להיווצרותו של הזיהום, ולטפל בו בעזרת האנטיביוטיקה המתאימה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות