פטריה מסוג פרפסילוזיס+חיידק מקבוצת B בנרתיק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/08/2009 | 21:04 | מאת: ענתי

לד"ר אפי שלום, מזה כחצי שנה שאני סובלת מפטריה בנרתיק .במשטח הראהסוג אבליקאנט.קיבלתי טיפול מונע של כדורי ספורנוקס שני קורסים. זה עזר.בנוסף גילו לי חיידק בנרתיק. חלק מהרופאים אמרו להתעלם...אבל אני סובלת מצריבה ושריפה ותחושה לא נעימה.לחיידק קבלתי טיפול אנטיביוטי ולא עזר.נלקחה לפני כמה ימים תרבית נוספת..והראה שיש לי פטריה מסוג פרפסילוזיס וחיידק שהזכרתי מקודם. בנוסף...אני בדיאטת קנדידה כבר 4 חודשים.ולא רואה שזה עבר למרות כל הטיפולים. לגבי החיידק הרופא המליץ על אנטי' מסוג אחר,אני חוששת לקחת שוב אנטי' כדי שלא לעורר יותר את הפטריה. אני מאוד מודאגת מהמצב. בנוסף...הייתה לי קונדילומה .טופלתי באלדרה ומזה שלושה חודשים..אין לי נגעים. מה אתה מציע לגבי הפטרייה? ואיך לנהוג לגבי החיידק בנרתיק? בתודה מראש- ענתי

שלום ענתי, 1. אם את מתכוונת לחיידק שנקרא GBS (שנמצא לך בנרתיק) ואת אינך בהריון אז כנראה שאין צורך לטפל בו. 2. אם טיפול בספורונוקס עזר לך בעבר (כנגד הפטריה שצמחה לך בנרתיק) אז את יכולה לנסות טיפול זה שוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות