שפעת החזירים ומום לב מולד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/08/2009 | 02:35 | מאת: הדס

1.בני חזר מהצבא מנוזל, משתעל וחלש מאד, עם חום נמוך. הבנתי שאין טעם בבדיקת רופא ויש לההניח שזו שפעת החזירים. הוא נולד עם מום לב ועבר ניתוח לתיקון, עדיין נשארה לו דליפה מהמסתם. האם הוא בקבוצת סיכון ומה הטיפול בחולים כאלו? 2. תוך כמה זמן עלולים בני משפחה אחרים להדבק, בתחילת שבוע הבא חלק מבני המשפחה נוסעים לחו"ל וחלק אמורים להיות אצל הסבא והסבתא שיש להם מחלות כרוניות. האם עדיף לשנות את התוכניות ?

שלום הדס, 1. כנראה שבנך נכלל ברשימת 'קבוצת הסיכון' (שאותה פירסם משרד הבריאות)לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. לחולים כאלו מומלץ להיבדק ע"י רופא/ה (כדי לקבוע אם אמנם סביר שמדובר ב'שפעת החזירים') ולקבל 'טמיפלו' במידת הצורך. 2. זמן הדגירה של המחלה הוא בין יום לשבוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות