סי דיפיסיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 17:49 | מאת: מיכלגורן

קבלתי את החיידק סי דיפיסיל בעקבות נטילת אנטיביוטיקה לפני כ8 חדשים. הסמפטומים היחידים שאני סובלת מהם הם יציאות רכות מאוד וצורך דחוף ללכת לשירותים ביציאה. היציאות הן כפעמיים-3 ביום. אין חום, שילשולים, מספר רב של יציאות או דלקת - עברתי לאחרונה קולונוסקופיה והכל תקין. קבלתי מספר טיפולי אנטיביוטיקה שכללו פלאג'יל וואנקומיצין במינונים גבוהים, אך החיידק עדיין נוכח. שאלתי: האם אפשר פשוט לחיות עם החיידק הזה במעיים לנצח, בלי לנסות למגרו? מה הן בעצם ההשלכות של "לחיות עם זה"? - האם זה יוביל בודאות לדלקת במעי (האם למעשה יש לי עכשיו דלקת בגללו?) ואז למעי רגיז או חלילה קוליטיס על כל המשתמע? האם לנסות להרוג בעודו קטן - או לחכות ואולי זה פשוט ישאר סטטי ולא יתפתח לכלום? מה אומרת על כך הספרות הרפואית? רופא אחד אמר לי ש"אין דבר כזה" - זה או ייעלם או שיגרום לתופעות נוראיות. אבל בנתיים כלום לא קורה, החיידק (או הרעלן שהוא מפריש) מופיע בכל בדיקת צואה והסמפטומים לא מתפתחים. מה ההמלצה במקרה כזה? ושאלה נוספת: האם כדאי לנסות לעבור השתלת צואה או שאין צורך במצבי? תודה, מיכל גורן

שלום מיכל, 1. יש אנשים ש"חיים בשלום" עם החיידק ק. דיפיציל (דהיינו, הוא נמצא במעיים שלהם מבלי לגרום אצלם לסימפטומים כלשהם) אבל עושה רושם שאת סובלת ממנו ולכן נראה לי שכדאי לך לטפל בו. 2. קיימים מספר טיפולים (עוד לפני "השתלת צואה") לחיידק עקשן כמו שיש לך, ואני מציע לך לגשת לבדיקת רופא/ה זיהומולוגי/ת כדי לדון עליהם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות