סליחה דוקטור, עוד שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 14:25 | מאת: שולמית

האם נכון לומר, שאישה הרה שנדבקת בשפעת החזירים ומייד לוקחת את התרופה, כבר לא שייכת לקבוצת הסיכון הגבוהה וסיכויי ההחלמה הם גבוהים כמו באוכלוסיה הרגילה (שלא לוקחת את התרופה)? - אולי נכון יהיה שלכל אישה הרה יהיה באמתחתה את התרופה, וברגע שמפתחת חום - שתיקח. כך לההקטין סיכויים לסיבוכים? - לגבי השאלה ששאלתי צדוע לא מיילדים מוקדם. אומנם נכון שלעובר זה הסיכון גבוהה יותר, מאידך כאן עומדים חייהם של הנשים ההרות שהן אימהות לעוד ילדים. תודה רבה רבה על תשובותיך המקצועיות והקולעות.

שלום שולמית, 1. א י ן זה נכון לומר שאישה הרה שנדבקת בשפעת החזירים ומייד לוקחת את התרופה ('טמיפלו') כבר לא שייכת לקבוצת הסיכון הגבוהה וסיכויי ההחלמה שלה הם גבוהים כמו של האוכלוסיה הרגילה. 2. לא רק למחלה יש סיבוכים אפשריים: גם לתרופה ('טמיפלו') יש סיבוכים (=תופעות לוואי) אפשריים. 3. לכל אשה שחולה יש להתאים את הטיפול המתאים ביותר עבורה: יש לשקול את הקדמת הלידה ר ק במקרים המתאימים ולא לעשות זאת כפתרון גורף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות