מה עלינו לעשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 09:44 | מאת: ספ

שלום, היום גם בעלי קבל נזלת בלי חום אבל עם עייפות ( אחרי חזרה מאנגליה 9 ימים). האם תופעות שפעת החזירים הם חזקים מההתחלה או זה מתחיל קל ב24 השעות הראשונות ומדי יום מתווספות תופעות נוספות? האם אפשר לקבל פירוט מדויק על סימני התפתחות המחלה ואיך לעקוב מבלי להגיע מאוחר מדי לטיפול? האם דרך קופת חולים אפשר לבצע בדיקת רוק לגילוי הדבקות בווירוס מבלי להגיע לב"ח? עוד סיבה לדאגה שלנו אבא שלי סיים סדרת טיפול ב R-CHOP21 המערכת החיסונית חזרה לנורמה. האם עלינו להימנע מביקורים אצלו עד שהנזלת עוברת? בשפעת רגילה לוקח לי יותר מחודש להיפטר מהנזלת? אודה לך מאוד על היענותך?

ד"ר אפי, 1. כל אדם חולה ב'שפעת החזירים' באופן קצת שונה ואין דבר כזה "פירוט מדויק על סימני התפתחות המחלה או על צורת ההחלמה ממנה". 2. לאדם שמרגיש שתסמיניו קשים או שמצבו איננו משתפר מומלץ לגשת לבדיקת רופא/ה. 3. לפי המלצות משרד הבריאות בד"כ מאבחנים את החולים הנ"ל באופן קליני בלבד וממעטים כיום (גם בקופות החולים וגם בחדרי המיון של בתי החולים) לבצע בדיקות מעבדה יעודיות לאיבחון הנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות